Ritka, de annál fájdalmasabb esemény az, amikor a bringás egy hirtelen autó hirtelen kinyíló ajtajának ütközik. Figyelmetlen utasok, rettegő bringások – ennek most vége: a “Dutch reach” mindenkinek könnyebbé teszi az életét.

 

 

Bringával közlekedve | A parkoló járművek kikerülése, a parkoló kocsisor melletti elhaladás mindig igényel egy kis többletfigyelmet. Ha csak egy-két, az úttest jobb oldalán parkoló autóról van szó, kikerülés előtt mindig néz hátra bal vállad felett, és karjelzéssel mutasd szándékodat – így mindenki tudni fogja, mire készülsz. Ha a forgalmi viszonyok engedik, mindig igyekezz ajtónyitásnyi távolságot tartani a parkoló autók mellett.

Autóval közlekedve | Ha az autóból annak vezetőjeként vagy utasaként szeretnél kiszállni, mindig győződj meg arról, hogy ezt biztonságosan, senki mást nem zavarva, esetleg veszélyeztetve megteheted. Hollandiából terjedt el a következő módszer: ha a bal oldalon szeretnél kiszállni, jobb kézzel nyúlj az autó kilincséhez – így felsőtesteddel is el kell fordulnod, így már csak egy apró plusz mozdulat a hátratekintés, amivel meggyőződhetsz arról, hogy nem közeledik bringás (vagy más jármű) hátulról.

Egy kis odafigyelés, és mindenki biztonságosabban közlekedhet!